top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverLithium Safety Containers

Veelgestelde Vragen Over PGS 37 en de Rol van Lithium Safety Containers


Wat is PGS37?

PGS37 is een richtlijn binnen de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) die zich richt op de veilige opslag en het beheer van lithium-ion accu's. Deze richtlijn biedt specifieke voorschriften en maatregelen om de risico's van het opslaan en gebruiken van lithium-ion accu's te minimaliseren. Wat is het doel van PGS37? Het doel van PGS37 is om de veiligheid te waarborgen bij de opslag en het gebruik van lithium-ion accu's. Het helpt bedrijven te voldoen aan wettelijke eisen en biedt richtlijnen om risico's zoals brand, explosie en chemische gevaren te beheersen.

Welke sectoren worden beïnvloed door PGS 37? PGS 37 is vooral relevant voor sectoren die intensief gebruik maken van lithium-batterijen en -accu’s. Dit omvat onder andere de automobielindustrie, energieopslagbedrijven, elektronica fabrikanten, en recyclingbedrijven. Wat zijn de belangrijkste risico's bij het opslaan van lithium-ion accu's? De belangrijkste risico's bij het opslaan van lithium-ion accu's zijn:

 • Brandgevaar door thermische runaway of oververhitting.

 • Explosiegevaar door gasvorming binnen de accu.

 • Chemische gevaren door het vrijkomen van elektrolyten.

 • Milieurisico's bij lekkage of beschadiging van de accu's.

Welke veiligheidsmaatregelen worden aanbevolen in PGS37? PGS37 beveelt verschillende veiligheidsmaatregelen aan, waaronder:

 • Gecontroleerde opslagomstandigheden, zoals temperatuur- en vochtigheidscontrole.

 • Gebruik van brandwerende materialen en constructies.

 • Installatie van branddetectie- en blussystemen die geschikt zijn voor lithium-ion accu's.

 • Segregatie van beschadigde of defecte accu's van nieuwe of in gebruik zijnde accu's.

 • Regelmatige inspectie en onderhoud van opslagfaciliteiten en accu's.

Wat zijn de belangrijkste eisen van PGS 37?  PGS 37 stelt eisen aan de inrichting van opslagfaciliteiten, veiligheidssystemen, noodprocedures, en het trainingniveau van personeel dat met lithium-houdende energiedragers werkt. Er wordt aandacht besteed aan brandbeveiliging, ventilatie, en monitoringssystemen om veiligheidsrisico’s te beheersen.

Hoe kan mijn organisatie voldoen aan PGS 37?  Om te voldoen aan PGS 37 moet uw organisatie een risicoanalyse uitvoeren, de opslag- en hanteringsprocedures aanpassen aan de richtlijnen, en zorgen voor adequate training van betrokken personeel. Het is raadzaam om een specialist te raadplegen die ervaring heeft met de implementatie van PGS-richtlijnen.

Wat gebeurt er als mijn organisatie niet voldoet aan PGS37?  Niet voldoen aan de PGS 37 kan leiden tot boetes, juridische stappen, en in ernstige gevallen tot sluiting van bedrijfsactiviteiten. Bovendien kan het negeren van de richtlijnen de veiligheid van uw personeel en omgeving in gevaar brengen.

Zijn er specifieke trainingen beschikbaar voor PGS 37?  Ja, er zijn verschillende opleidingsinstituten en veiligheidsconsultants die trainingen aanbieden specifiek gericht op PGS 37. Deze trainingen omvatten vaak zowel theoretische als praktische modules om personeel volledig voor te bereiden op het veilig werken met lithium-houdende energiedragers. Hoe moet omgegaan worden met afval en lekken? PGS37 vereist dat bedrijven procedures hebben voor het veilig omgaan met afval en lekken van lithium-ion accu's. Dit omvat het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), het hebben van noodkits voor chemische lekkages, en het correct afvoeren van beschadigde of gebruikte accu's volgens de geldende milieuwetgeving.

Hoe vaak moet onderhoud en inspectie plaatsvinden? Volgens PGS37 moeten accu-installaties regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden. De frequentie hiervan hangt af van de specificaties van de fabrikant en de intensiteit van het gebruik, maar doorgaans wordt een jaarlijkse inspectie aanbevolen, naast regelmatige visuele controles.

Waar kan ik de volledige tekst van PGS 37 vinden?  De volledige tekst van PGS 37 is beschikbaar op de officiële website van de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS). Hier kunt u de meest actuele versies van de richtlijnen raadplegen en downloaden.

Deze FAQ biedt een basisoverzicht van de belangrijkste aspecten van PGS 37. Voor een diepgaander begrip en specifieke vragen is het aan te raden direct contact op te nemen met een gespecialiseerd adviseur of de officiële PGS-documentatie te raadplegen. Voor de volledige PGS37-1 klik hier.

Voor de volledige PGS37-2 klik hier.

Hoe kunnen Lithium Safety Containers helpen bij naleving van PGS 37?  Lithium Safety Containers zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge veiligheidseisen van PGS 37. Ze bieden een geïntegreerde oplossing die helpt om de volgende aspecten te adresseren:

 1. Brandveiligheid: Deze containers zijn uitgerust met geavanceerde brandbeveiligingstechnologieën die helpen bij het voorkomen en beheersen van branden, wat een primaire zorg is bij het opslaan van lithium-batterijen.

 2. Ventilatie: Adequate ventilatie is essentieel om ophoping van potentieel explosieve gassen te voorkomen. Lithium Safety Containers zijn zo ontworpen dat ze een optimale luchtstroming bieden, conform de PGS 37-normen.

 3. Structurele Integriteit: Deze containers zijn gebouwd om strenge fysieke bescherming te bieden tegen externe invloeden, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens opslag en transport.

 4. Levensduur en duurzaamheid: Door te investeren in containers die specifiek zijn ontworpen voor de opslag van lithium-batterijen, kunnen bedrijven de levensduur van de batterijen verlengen en daarmee duurzaamheid bevorderen.

Welke specifieke voordelen bieden Lithium Safety Containers voor mijn organisatie?  Door te kiezen voor containers die al aan de PGS 37-normen voldoen, kan uw organisatie:

 • Tijd en middelen besparen bij het implementeren van veiligheidsmaatregelen.

 • Risico's verminderen en de veiligheid voor medewerkers en de omgeving verbeteren.

 • Voldoen aan wettelijke eisen, wat helpt bij het vermijden van boetes en juridische problemen.

Hoe start ik met de implementatie van Lithium Safety Containers?  Begin met een evaluatie van uw huidige opslag- en veiligheidsprotocollen. Neem vervolgens contact op met Lithium Safety Containers om te bespreken hoe onze oplossingen kunnen worden geïntegreerd in uw operaties.

Door proactief te investeren in goedgekeurde veiligheidsoplossingen zoals Lithium Safety Containers, zorgt u niet alleen voor naleving van de nieuwe regelgeving, maar ook voor een veiligere werkomgeving. Bent u klaar om uw veiligheidsmaatregelen naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog actie om de veiligheid en compliance van uw organisatie te waarborgen.

Of bekijk onze:
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page