top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLithium Safety Containers

De werking van een Lithium Safety Container

Bijgewerkt op: 8 mei

Wat is een Lithium Safety Container nou eigenlijk?

Een Lithium Safety Container is gemaakt op basis van een zeecontainer. Deze bouwen wij om tot een product wat een WBDBO kan garanderen van minimaal 90 minuten. Aan de binnenzijde van de container brengen wij een isolerende beplating aan en een aerosol blusunit van AF-X Fire Solutions.


Welke varianten van de Lithium Safety Container zijn er allemaal?

Wij bouwen de Lithium Safety Container in 3 verschillende varianten:

  1. De Lithium Safety Storage Container: Deze container is bedoeld voor het opslaan van lithium batterijen. Dit kan bijvoorbeeld op pallets of in stellingen.

  2. De Lithium Safety Charging Container: Deze container is bedoeld voor het opladen van lithium batterijen. Klanten die dit soort containers bestellen zijn vaak deel-mobiliteit of micromobility bedrijven. Zij kunnen op deze manier scooter- of fietsaccu's veilig in grote getale tegelijk opladen.

  3. De Lithium Safety EOS Container: Deze container is bedoeld om een energie opslag systeem (EOS) in te maken. Dit soort systemen worden onder andere gebruikt voor peak shaving, netverzwaring, handelen op de energie markt of om overtollige zonne-energie s'nachts te kunnen gebruiken.


Hoe werk een Lithium Safety Container?

In een Lithium Safety Container zitten verschillende melders die rook, co, hitte en waterstofgas kunnen detecteren. De melders kunnen een signaal afgeven naar de BMC (brandmeldcentrale) die vervolgens een doormelding, blussing en eventuele verdere vervolgstappen kan ondernemen. Op het moment dat de brandweer ter plaatse komt kunnen zij bepalen of de aerosol voldoende zijn werk heeft gedaan en de brandhaard isoleren van de rest van de inhoud van de container. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de brandweer hun brandslang via de Storz koppeling aansluiten op de container en beginnen met het koelen van de inhoud van de container. Op deze manier word alle schade beperkt tot in de container en zullen naast gelegen panden en objecten geen schade ondervinden. Klik hieronder op de video voor een korte demonstratie.556 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page