top of page

Veelgelstelde vragen (FAQ)

lihtium-ion-battery-icon.webp

Wat is PGS37-2 en waarom is het belangrijk voor lithium batterijen?

PGS37-2 is een set veiligheidsrichtlijnen specifiek ontworpen voor de opslag, behandeling en transport van lithiumbatterijen. Voldoen aan de PGS37-2 normen zorgt ervoor dat lithiumbatterijen veilig worden opgeslagen, vervoerd en behandeld, waardoor het risico op brand, explosie en andere gevaren geassocieerd met lithium-ion batterijen wordt verminderd. Hoewel PGS37-2 zich voornamelijk richt op lithiumbatterijen, beïnvloedt het ook indirect het ontwerp en de constructie van lithiumveiligheidscontainers om ervoor te zorgen dat ze voldoende bescherming bieden.

lithium-veiligheid-container-icon.webp

Wat is een lithiumveiligheidscontainer en waarom is het belangrijk?

Een lithiumveiligheidscontainer is een gespecialiseerde container ontworpen voor het veilig opslaan, vervoeren of opladen van lithiumbatterijen en lithiumgebaseerde energiesystemen. Deze containers zijn voorzien van veiligheidskenmerken om het risico op brand, explosie of andere gevaren geassocieerd met lithium-ionbatterijen te verminderen. Ze zijn essentieel voor het veilig hanteren en opslaan van lithiumbatterijen, waardoor het risico op ongevallen of incidenten wordt verminderd.

wetboek-icon.webp

Wat is het verschil tussen PGS37-1 en PGS37-2?

PGS37-1 heeft betrekking op energieopslagsystemen (EOS), terwijl PGS37-2 zich richt op de opslag van verplaatsbare lithiumbatterijen, zoals bijvoorbeeld palletopslag. Beide zijn veiligheidsrichtlijnen voor de opslag, behandeling en transport van lithiumbatterijen. PGS37-1 richt zich voornamelijk op kleine hoeveelheden lithiumbatterijen, terwijl PGS37-2 een uitgebreidere scope heeft en zich richt op grotere hoeveelheden en industriële toepassingen. Daarnaast stelt PGS37-2 strengere eisen aan de veiligheid en het beheer van lithiumbatterijen, inclusief opslagfaciliteiten en noodplanning.

bottom of page