top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLithium Safety Containers

Nieuwe Wetgeving PGS37 Lithium houdende Energiedragers - Wat Betekent Dit voor Uw Organisatie?

Bijgewerkt op: 8 mei

PGS37, definitieve versie

De wereld van veiligheid en milieuwetgeving blijft zich ontwikkelen, en met de publicatie van de definitieve versies van PGS 37-1 en PGS 37-2 is er weer een belangrijke stap gezet. Deze richtlijnen, vastgesteld op 12 december 2023 door het Bestuurlijk Omgevingsberaad (BOb), zijn nu officieel onderdeel geworden van de wetgeving. Maar wat betekent dit nu precies voor uw organisatie?


Wat is PGS 37?

PGS 37-richtlijnen omvatten de veiligheidsmaatregelen en best practices voor het opslaan, hanteren en transporteren van Lithium houdende energiedragers. Met de groeiende afhankelijkheid van lithium-batterijen in diverse sectoren, is het essentieel dat deze materialen veilig worden beheerd om risico's voor mens en milieu te minimaliseren.


De Impact op Uw Organisatie

Als uw organisatie werkt met lithium houdende energiedragers, dan zijn deze nieuwe regelgevingen direct relevant. Het betekent dat u de operaties, veiligheidsprocedures en trainingen moet evalueren en indien nodig moet aanpassen om aan de nieuwe normen te voldoen. Dit is niet alleen belangrijk voor de naleving van de wet, maar ook voor de bescherming van uw medewerkers, klanten en het milieu.


Hulp en Ondersteuning

We begrijpen dat het navigeren door nieuwe wetgeving een uitdagende taak kan zijn. Daarom staan wij klaar om u te adviseren en ondersteunen bij het interpreteren en implementeren van PGS 37 in uw bedrijfsvoering, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Ons team van experts heeft diepgaande kennis van de richtlijnen en ervaring met het toepassen ervan in de praktijk.


Actie Ondernemen

Het is nu tijd om actie te ondernemen. Begin met het beoordelen van uw huidige processen en procedures in relatie tot de opslag en omgang van lithium houdende energiedragers. Identificeer eventuele lacunes of gebieden die aandacht behoeven. Vervolgens kunt u stappen ondernemen om uw praktijken aan te passen en uw personeel op te leiden.


Samenvattend

De publicatie van PGS 37-1 en PGS 37-2 markeert een belangrijk moment voor organisaties die met lithium houdende energiedragers werken. Door op de hoogte te zijn van de nieuwe regelgeving en proactief te handelen, kunt u ervoor zorgen dat uw organisatie veilig, compliant en voorbereid is op de toekomst. En met onze ondersteuning kunt u deze overgang soepel en effectief maken. Bent u klaar om aan de slag te gaan met PGS 37?

Neem vandaag nog contact met ons op voor advies en ondersteuning!919 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page