top of page

Alles over Lithium Safety Containers: Veiligheid en Toepassingen

Lithium Safety Containers zijn essentieel voor het veilig opslaan van lithium-batterijen, die veel gebruikt worden in diverse toepassingen van elektronica tot elektrische voertuigen. Deze pagina biedt u een diepgaand inzicht in de veiligheidsaspecten, voordelen, en praktische toepassingen van deze geavanceerde containers.

Wat zijn Lithium Safety Containers?

Lithium Safety Containers zijn speciaal ontworpen opslagvoorzieningen die strenge veiligheidsnormen volgen om lithium-batterijen veilig op te kunnen slaan. Ze zijn uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen zoals brandwerende materialen en ventilatiesystemen om risico's zoals oververhitting, brand en chemische lekkage te minimaliseren.

Veiligheidsvoordelen van een Lithium Safety Container
 1. Brandwerende Eigenschappen: Lithium safety containers zijn ontworpen om brand te onderdrukken en te voorkomen dat een brand zich verspreidt. Dit is cruciaal omdat lithium-ion batterijen vatbaar kunnen zijn voor thermische runaway, wat kan leiden tot brand of explosie.
   

 2. Beheersing van Gassen en Rook: In het geval van een batterijbrand, kunnen deze containers helpen bij het beheersen van schadelijke gassen en rook die vrijkomen. Dit beschermt de omgeving en vermindert de blootstelling aan gevaarlijke stoffen.
   

 3. Explosiebeveiliging: Al onze lithium safety containers zijn uitgerust met explosiebeveiliging wat helpt bij het beheersen van de druk en het minimaliseren van het risico op een explosie.
   

 4. Mechanische Bescherming: Deze containers bieden ook fysieke bescherming tegen mechanische beschadiging, zoals stoten, vallen of andere fysieke impact die batterijen kunnen beschadigen en brandgevaar kunnen veroorzaken.
   

 5. Thermische Isolatie: Lithium safety containers zijn voorzien van een klimaatbeheersingssysteem om de batterijen te beschermen tegen extreme temperaturen van buitenaf, wat kan helpen om de veiligheid en levensduur van de batterijen te verlengen.
   

 6. Water- en Vochtbescherming: Onze containers zijn waterdicht, wat helpt bij het beschermen van de batterijen tegen water gerelateerde schade, zoals corrosie of kortsluiting.
   

 7. Makkelijk verplaatsbaar: Onze Lithium Safety Containers zijn eenvoudig te verplaatsen dankzij het feit dat ze met een stekker kunnen worden aangesloten. Verder kunnen ze zelfstandig functioneren, waardoor ze gemakkelijk door een containertransporteur kunnen worden verplaatst of verhuisd.

LibraEnergy.HEIC
Toepassingen van Lithium Safety Containers
Specialized lithium safety containers designed for secure storage and charging of lithium batteries
 1. Opslag van Batterijen in de verschillende sectoren:
   

  • Infrastructuur & Constructie: Voor het veilig opslaan van lithium-ion batterijen die worden gebruikt in bouwgereedschappen en apparatuur.
    

  • Automotive Industrie: In opslagfaciliteiten en werkplaatsen voor het bewaren van batterijen die worden gebruikt in elektrische voertuigen en aanverwante onderdelen.
    

  • Civiele Techniek: Voor het veilig opslaan van batterijen die worden gebruikt in apparatuur en instrumenten binnen de civiele techniek.
    

  • Tuinonderhoud: Voor de opslag van batterijen die worden gebruikt in elektrische tuinapparatuur zoals grasmaaiers en trimmers.
    

  • Industrie & Productie: Voor het veilig opslaan van batterijen die zowel intern voor de machines en apparatuur word gebruikt maar ook voor het opslaan van de batterijen die in de producten worden verwerkt.
    

  • Particulieren: Voor individuen die lithium-ion batterijen veilig thuis willen opslaan, bijvoorbeeld voor elektrische fietsen, drones of andere consumentenelektronica.
    

  • Adviesbureaus: Bij het voorzien van advies over het opslaan van lithium batterijen in verschillende sectoren kan onze lithium safety container met vertrouwen worden aanbevolen.
    

 2. Opslag van Defecte of Beschadigde Batterijen:
   

  • Recyclingfaciliteiten: Voor de veilige opslag van afgedankte of defecte batterijen die gerecycled moeten worden.
    

  • Retourlogistiek: Voor het opslaan van defecte batterijen die teruggestuurd worden naar de fabrikant of een recyclebedrijf.

 3. Opladen van batterijen:
   

  • Deelmobiliteit: In de deelmobiliteit wordt er dagelijks ontzettend veel gebruik gemaakt van lithium batterijen. Denk hierbij aan fietsen, scooters en stepjes. Deze zullen ook vaak dagelijks weer moeten worden opgeladen. In de Lithium Safety Charge Container zit een opmaat gemaakte laadinrichting waarmee alle batterijen veilig kunnen worden geladen.
    

  • Laboratoria en onderzoekscentra: Elke dag zijn er nieuwe onderzoeken en doorbraken in de wereld van de lithium batterijen. Hiervoor worden er ook veel testen gedaan. Bijvoorbeeld voor het onderzoeken van de laadcyclus of de structurele integriteit. Maar ook het testen van hoge en lage temperaturen is van hoogst belang. Samen met partners kunnen wij diverse klimaat aanpassing maken aan de container om de batterij onder verschillende omstandigheden zoals temperatuur en vocht te kunnen laden, ontladen en testen.
    

 4. Beveiliging van Batterijsystemen (EOS/ESS):

  • Energieopslagsystemen: Voor het opslaan en vervoeren van grote batterijsystemen gebruikt in hernieuwbare energieopslag, zoals thuisbatterijen of commerciële energieopslagsystemen.

Veelgestelde vragen (FAQs)
 1. Wat is een lithium safety container?
  Een lithium safety container is een speciaal ontworpen opslagcontainer die is bedoeld om de risico's van lithium-ion batterijen te minimaliseren. Deze containers bieden bescherming tegen brand, explosies, en andere potentiële gevaren die gepaard gaan met lithium-ion batterijen.

   

 2. Waarom heb ik een lithium safety container nodig?
  Lithium-ion batterijen kunnen gevaarlijk zijn als ze beschadigd raken, oververhit raken of verkeerd worden behandeld. Lithium safety containers bieden een veilige manier om deze batterijen op te slaan, waardoor de risico's op brand en explosies aanzienlijk worden verminderd.

   

 3. Hoe werkt een lithium safety container?
  Allereerst detecteren de Lithium Safety Containers op vier verschillende manieren: CO, rook, hitte en in sommige modellen ook waterstofgas. Bij detectie van een van deze factoren zal de aerosol in werking treden en de brand 90 minuten onderdrukken. Tijdens deze periode zullen er een sirene en een optische signaalgever op de buitenzijde van de container afgaan, en zal er een melding worden doorgestuurd via de alarmcentrale naar een door de klant gekozen contactpersoon. Deze kan er vervolgens voor kiezen om de brandweer in te schakelen of eventuele andere acties te ondernemen.

   

 4. Waar kan ik een lithium safety container gebruiken?
  Lithium safety containers kunnen worden gebruikt in verschillende omgevingen, zoals magazijnen, productieomgevingen, laboratoria, recyclingfaciliteiten, en zelfs thuis voor de opslag van consumentenelektronica.

   

 5. Zijn er verschillende maten lithium safety containers beschikbaar?
  Ja, lithium safety containers zijn beschikbaar in verschillende maten en capaciteiten om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende toepassingen, van kleine batterijen voor consumentenelektronica tot grote batterijmodules voor elektrische voertuigen en energieopslagsystemen. Bekijk onze product catalogus om de verschillende maten te bekijken.

   

 6. Kunnen lithium safety containers gebruikt worden voor zowel nieuwe als gebruikte batterijen?
  Ja, lithium safety containers kunnen worden gebruikt voor zowel nieuwe als gebruikte batterijen. Ze zijn speciaal ontworpen voor de veilige opslag en van defecte, beschadigde of afgedankte batterijen die een verhoogd risico kunnen vormen.

   

 7. Hoe onderhoud ik een lithium safety container?
  Het onderhoud van een lithium safety container omvat regelmatige inspecties om te controleren op schade of slijtage aan de container. Zorg ervoor dat de container schoon en droog blijft, verder kunt u een onderhoudscontract afsluiten hierbij inspecteren wij 2 keer per jaar de container.

   

Firefighters using special extinguishing agents to combat a lithium fire
bottom of page