4FT Container met Battery Control boxen

In de snel evoluerende wereld van lithiumbatterijen is veilige opslag van het grootste belang. Bij Lithium Safety Containers B.V. begrijpen we dit als geen ander, en daarom hebben we een innovatieve oplossing ontwikkeld. Onze Lithium Safety Container heeft een indrukwekkende WBDBO (Weerstand tegen Branddoorslag en Brandoverslag) van maar liefst 90 minuten. In deze blogpost nemen we u mee door de voordelen van deze geavanceerde container, leggen we het belang van WBDBO uit en hoe het de veiligheid van lithiumbatterijen verhoogt. Bovendien laten we zien hoe onze container zich onderscheidt van concurrenten met kortere WBDBO-waarden en welke voordelen een WBDBO van 90 minuten met zich meebrengt.

Wat is WBDBO en waarom is het belangrijk?

In een eerder artikel hebben we in meer detail uitgelegd wat WBDBO is, en hoe die verschilt met brandwerendheid. Laten we het begrip van WBDBO nog even samenvatten en vertellen waarom het zo cruciaal is in de wereld van lithiumbatterijen. WBDBO staat voor Weerstand tegen Branddoorslag en Brandoverslag en meet de tijdsduur waarin een container vuur kan weerstaan voordat de temperatuur en druk binnen de container gevaarlijk worden. Hoe hoger de WBDBO-waarde, hoe langer de container standhoudt tegen vuur, wat resulteert in kostbare extra minuten voor hulpverleners om in te grijpen en waardevolle activa te beschermen.

De Voordelen van een 90 Minuten WBDBO

  1. Inpandige Plaatsing: Eén van de meest opvallende voordelen van onze Lithium Safety Container met 90 minuten WBDBO is dat deze inpandig kan worden geplaatst. Dit betekent dat u de container in uw faciliteit kunt integreren, dichtbij waar u de lithiumbatterijen gebruikt of opslaat. Dit vermindert de afstand die moet worden afgelegd om toegang te krijgen tot de batterijen, wat de efficiëntie en het gemak aanzienlijk verhoogt. Ook geeft dit meer mogelijkheden wanneer er bijvoorbeeld geen buitenplaats is waar de container geplaatst kan worden. Voor een inpandige plaatsing dienen wel extra veiligheidsmaatregelen getroffen te worden en raden we alleen aan wanneer plaatsing buiten niet mogelijk is. Onze specialisten kijken samen met u of een inpandige plaatsing mogelijk is en welke maatregelen hier verder voor nodig zijn.
  2. Nabijheid tot Gebouwen: Een ander belangrijk voordeel is dat onze container veilig dichtbij gebouwen kan worden geplaatst. Dit is van onschatbare waarde voor bedrijven die met een kleiner buitenterrein te maken hebben. Bij containers met een lagere WBDBO dan 90 minuten moet de 90 minuten bereikt worden met een grotere afstand van het pand. Dit betekent dat een container met een lagere WBDBO een grote vrije ruimte om zich heen moet hebben wat voor veel bedrijven moeilijk haalbaar is.
  3. Maximale Veiligheid: Met een WBDBO van 90 minuten biedt onze container een aanzienlijk hogere veiligheidsmarge in vergelijking met de concurrentie, die slechts 60 minuten WBDBO biedt. Hierdoor zal een brand langer gecontroleerd blijven waardoor de brandweer meer tijd heeft om op een gepaste manier in te grijpen.
  4. Regelgevingsconformiteit: Onze Lithium Safety Container voldoet aan de strengste regelgeving op het gebied van lithiumbatterijopslag, waardoor u gemoedsrust hebt dat u aan alle vereisten voldoet. Dit blijkt uit onze certificering die we van KIWA hebben verkregen.
  5. Aanpasbaarheid: Onze containers zijn volledig aanpasbaar aan uw behoeften, met opties voor opslag en oplaadvoorzieningen op maat. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Naast oplossingen op maat bieden wij ook een breed scala aan upgrades die extra veiligheid op gemak. Neem hiervoor contact op met een van onze accountmanagers voor meer informatie.
  6. Gebruik als Quarantaine Container: Een uniek voordeel van onze container is dat deze zonder aanpassingen kan worden gebruikt als quarantaine container. De uitzonderlijke veiligheid van onze container maakt het mogelijk om de container in een quarantaine container te veranderen zonder aanpassingen aan de uitrusting. In tegenstelling tot containers van concurrenten, die niet meteen geschikt zijn voor quarantaine, biedt onze container directe flexibiliteit voor uw behoeften.

 

Kortom, als het gaat om de veilige opslag van lithiumbatterijen, is onze Lithium Safety Container met een WBDBO van 90 minuten de duidelijke winnaar. Met de mogelijkheid om inpandig te plaatsen, dichtbij gebouwen en zelfs als quarantainecontainer te gebruiken, biedt het niet alleen optimale veiligheid, maar ook gemak en efficiëntie voor uw bedrijf. Kies voor gemoedsrust, kies voor Lithium Safety Containers B.V.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze geavanceerde oplossingen voor lithiumbatterijopslag en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*