Maatwerk lithium laadcontainer

Het opladen, opslaan en vervoeren van Lithium-Ion batterijen kan problemen met zich meebrengen. Lithium batterijen kunnen namelijk bij beschadiging of bij blootstelling aan water of teveel warmte oververhit raken. Een gevolg hiervan kan zijn dat ze in brand vliegen. Een brand van een lithium batterij of accu kan erg lastig te blussen zijn. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen en daarbij ervoor te zorgen om de batterijen veilig op te slaan. Een speciale lithium laadcontainer biedt hiervoor een uitkomst.

Lithium laadcontainer

Er zijn meerdere manieren om lithium batterijen veilig op te laden en op te slaan. Ze kunnen bijvoorbeeld opgeslagen worden in brandveilige kasten, maar ook in een speciale laadcontainer. Lithium laadcontainers kunnen beschikken over een speciaal blussysteem die, mocht er toch oververhitting ontstaan en brand uitbreken, de brand binnen de container onder controle houdt en blust. Daarbij is de container geheel brandwerend. Door de combinatie van brandwerendheid en het blussysteem is een container de ideale opslagruimte voor lithium batterijen.

Een laadcontainer op maat

De laadcontainers van Lithium Safety Containers kunnen geheel op maat gemaakt worden. De standaard containers worden geleverd met stopcontacten voor laadpunten, een buitensluiting CEE, een stortzkoppeling aan de buitenkant, een WDBDO van minimaal 90 minuten, een automatisch detectiesysteem, een infrarood camera én alle containers zijn KIWA gecertificeerd. Naast al deze functionaliteiten kunnen er naar wens nog een aantal toegevoegd worden. Zoals bijvoorbeeld een extra blussysteem, stellingmateriaal, deursluitsysteem, verwarming en verlichting.

Meer weten over laadcontainers en welke functionaliteiten voor u belangrijk zijn? Vraag een gratis adviesgesprek aan.