Lithium Safety Container met KIWA Certificering

In de wereld van lithium batterijopslag en -lading zijn veiligheid en betrouwbaarheid van het grootste belang. Bij Lithium Safety Containers, zijn we er trots op om te melden dat onze containers voor batterijopslag en -lading nu zijn gecertificeerd met het KIWA K21045 certificaat. Maar wat betekent dit precies voor onze klanten en waarom is dit zo belangrijk? Laten we eens duiken in de wereld van KIWA Certificering en de betekenis van dit certificaat.

Wat is KIWA?

KIWA is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd actief is op het gebied van testen, inspecteren en certificeren (TIC). Met hun expertise ondersteunen zij bedrijven en organisaties om kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in hun sector te verbeteren. KIWA werkt in diverse sectoren, variërend van water en energie tot bouw en infrastructuur, en speelt een cruciale rol in het verhogen van vertrouwen tussen producenten en gebruikers.

Wat betekent de K21045 KIWA Certificering?

Het KIWA K21045 certificaat is een internationaal toepasbaar certificatieschema voor brandbeveiligingssystemen. Het garandeert dat het product of systeem is getest, geïnspecteerd en gecertificeerd volgens de strengste normen voor brandbeveiliging. Met andere woorden, het product heeft een bewezen vermogen om effectief brandgevaren te beperken. Meer informatie over het certificaat zelf is te vinden op de website van KIWA.

Een WBDBO van 90 minuten: Wat houdt dat in?

Een van de kenmerken van ons gecertificeerde product is dat het een Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (WBDBO) heeft van 90 minuten. In eenvoudige termen betekent dit dat in het geval van een brand, onze opslagvoorziening de verspreiding van vuur gedurende 90 minuten kan weerstaan. Dit geeft de hulpdiensten voldoende tijd om te reageren en verdere schade of gevaren te voorkomen. In een voorgaande blogpost is uitgebreid terug te lezen wat WBDBO inhoudt en hoe dit verschilt met brandwerendheid.

Waarom is dit Certificaat een Toegevoegde Waarde voor Ons Product?

De toegevoegde waarde van het KIWA K21045 certificaat voor ons product gaat verder dan enkel een keurmerk op papier. Dit certificaat symboliseert een internationale erkenning van de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van ons brandbeveiligingssysteem. Voor onze klanten betekent dit een extra laag vertrouwen; ze weten dat ze kiezen voor een product dat grondig is getest en voldoet aan strenge internationale normen.

Daarnaast is het hebben van een K21045 certificaat een blijk van onze toewijding aan veiligheid en verantwoordelijkheid in de sector. Dit is niet enkel een belofte naar onze klanten toe, maar ook een garantie. In een wereld waarin lithium batterijopslag en -lading steeds prominenter worden, en waarin de veiligheidsrisico’s verhoogd zijn, biedt ons gecertificeerde product klanten de geruststelling dat hun batterijen worden opgeslagen en geladen met het hoogste niveau van brandbeveiliging.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*